1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1,5 hrnku polohrubé mouky
2 celá vejce
1 hrnek hnědého cukru
1/2 hrnku oleje
2 hrnky mléka
1 kypřící prášek do perníku nebo obyčejný kypřík
vrchovatá lžička perníkového koření
špetka soli
Náplň:
oloupaná a na kousky nakrájená rebarbora (reveň)
skořice
hnědý cukr podle chuti
Nakrájenou rebarboru spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Vejce, cukr a olej rozšleháme, přidáme mléko a mouky rozmíchané se solí, práškem do perníku nebo kořením a obyč. práškem do pečiva. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Posypeme okapanou rebarborou, dosladíme a podle chuti okořeníme skořicí. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 04.05.2010 18:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz