300 g jahod (měla jsem mražené)
cukr dle potřeby
trochu citronové šťávy
1 dl sektu nebo vína
Pro děti nahradíme vodou nebo nějakou minerálkou
Na dozdobení máta nebo meduňka a např
kousek citronu
Jahody necháme při pokojové teplotě velmi mírně povolit a vše rozmixujeme vhodným mixérem nebo sekáčkem na potraviny. Podle mých zkušeností je lepší sekáček. Vložíme do plastové nádoby a dáme za občasného promíchaní mrazit do konzistence, kdy můžeme nabírat lžící na zmrzlinu a podávat. Pokud jahodová směs zmrzne moc, tak musíme před podáváním nechat povolit a sekáčkem opět rozmixovat a ihned servírovat. Tak jsem postupovala i já. V sezóně použijeme čerstvé ovoce. Kdo má strojek na zmrzlinu, tak udělá v něm.
Zdroj: Žena & kuchyně
Přidala jsem do podobných receptů recept od Cathleen. Já jsem se snažila popsat postup pro ty, co nevlastní zmrzlinovač.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 04.05.2010 19:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz