kostka droždí
200 ml vlažného mléka
1 kostička cukru
80 g medu
2 vejce
sůl
500 g polohrubé mouky
125 g másla
50 g rozinek
2 lžíce rumu
150 g loupaných mandlí
moučkový cukr na pocukrování
Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek. na směs prosejeme mouku a promícháme. Přidáme vločky másla a hněteme, až budeme mít vláčné těsto (bude dělat bubliny, nelepí se na stěny ani na vařečku). Těsto poprášíme moukou a necháme v teple, přikryté, kynout půl hodiny. Rozinky pokapeme rumem, nebo je do něj přes noc namočíme. Vymažeme formu na bábovku a na dno poklademe mandličky do každé prohlubně jednu. Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a dáme do formy, kde ještě necháme půl hodiny kynout. Troubu necháme předehřát na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Bábovku pečeme pomalu cca 50-60 minut. Po dopečení necháme ještě 5 minut dojít v troubě, následně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Autor: hofikovka (Dominika) | |
Datum vložení: 19.05.2010 16:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz