TopRecepty.cz

Oříškové brownies


Oříškové brownies

Suroviny

2-3 tabulky čokolády
120 g másla nebo Hery
lžička másla na polevu
2 lžíce holandského kakaa
200 g cukru krupice
lžička vanilkového aroma
3 velká vejce
100 g hladké mouky
špetka soli
30 - 40 ml smetany ke šlehání 33%
cca 70 g jemně mletých oříšků

Postup

Malý plech si lehce vymažeme tukem a přilepíme na něj pečící papír. Ve vodní lázni rozehřejeme 150 g čokolády (1,5 tabulky) spolu s máslem. Do rozpuštěné čokoládové směsi zamícháme kakao, cukr a vanilkové aroma. Pak vmícháme vejce - jedno po druhém pořádně zašleháme. Pak vmícháme mouku a sůl - opět řádně zašleháme. Nakonec přimícháme 100 g (1 tabulku) nasekané čokolády a 50 g mletých oříšků. (Pokud chceme trochu ušetřit, tak tuto tabulku nasekané čokolády vynecháme.)Hutnou hmotu dáme do formy a pečeme cca 15 minut asi na 150 stupňů...podle typu trouby. Správně upečené brownies by mělo mít křupavou kůrčičku, ale uvnitř by mělo být ještě ,,neupečené".

Upečený korpus necháme vychladnout a připravíme si čoko-polevu. Smetanu a lžičku másla necháme rozpustit na střední teplotě - necháme dojít k varu. Poté smetanou polijeme 50 g (půl tabulky) nasekané čokolády, chvilku necháme stát, pak promícháme dohladka a zalijeme jí moučník. Nakonec pocukrujeme" zbytkem ořechů:-)

Poznámka

Tento moučník jistě uspokojí pravé čokoholiky :D. Je poměrně dost sladký, takže pokud sladíte méně - klidně uberte 50 g cukru. Vzhledově sice vypadá obyčejně, ale chuťově mě naprosto dostal! Kypřidla se do moučníku nepřidávají.

autor Autor: camaya
Datum vložení Datum vložení: 28.07.2010 16:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz