TopRecepty.cz

Šosonky


Šosonky

Suroviny

Těsto:
225 g hladké mouky
40 g krupicového cukru
40 g rozpuštěného vlahého másla
1 dl mléka
2 žloutky
10 g čerstvého droždí
citronová kůra
rozinky

Sirup:
50 g cukru
125 ml vody
lžíce rumu

Krém:
1/4 l mléka
rovná lžíce maizeny (dala jsem víc a bylo to moc husté)
30 g cukru
vanilka (měla jsem esenci)
2 žloutky

Ozdoba:
plátky mandlí

Postup

Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek. Do vykynutého přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme 2x vykynout (= po prvním kynutí opět promícháme a necháme znovu kynout). Může nám pomoci domácí pekárna.
Formičky na bábovičky vymažeme máslem, těsta dáme jen do poloviny, hodně nabyde a necháme vykynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zrůžovění. Mezitím svaříme vodu s cukrem na sirup a po zchladnutí přidáme rum. Horké upečené bábovičky polijeme sirupem a necháme vychladnout.
Na krém smícháme mléko, cukr, vanilku a maizenu a za stálého míchání necháme na mírném plameni zhoustnout. Do odstaveného horkého zašleháme žloutky.
Bábovičky polijeme vlažným krémem a posypeme praženými plátky mandlí.

Poznámka

Podle francouzského receptu na chaussons.

autor Autor: zizala (Jaroslava Oumarová)
Datum vložení Datum vložení: 04.09.2010 19:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz