1 kg oloupaných jablek zbavených jádřince
1 hrnek krupice
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
200 g rozpuštěného másla
rozinky a mletá skořice podle chuti
Oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostky.
Máslo rozehřejeme.
Mouku, krupici a cukr smícháme dohromady.
Na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem nasypeme polovinu sypké směsi, poklademe jablky se skořicí a rozinkami, pokryjeme zbytkem sypké směsi a rovnoměrně pokropíme máslem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40-60 min., do zezlátnutí.
Podáváme teplé či studené, při servírování možno doplnit zakysanou smetanou, jogurtem či šlehačkou.
Já jsem rozinky vynechala, syn je nemá rád.
Zdroj: Apetit 02/2008
Doplnění: po ochutnání doporučuji snížit množství cukru, je dost to sladké - ale záleží i na jablkách, já jsem neměla kyselá
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 09.11.2010 00:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz