TopRecepty.cz

Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)


Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)

Suroviny

1 kg oloupaných jablek zbavených jádřince
1 hrnek krupice
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
200 g rozpuštěného másla
rozinky a mletá skořice podle chuti

Postup

Oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostky.
Máslo rozehřejeme.
Mouku, krupici a cukr smícháme dohromady.

Na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem nasypeme polovinu sypké směsi, poklademe jablky se skořicí a rozinkami, pokryjeme zbytkem sypké směsi a rovnoměrně pokropíme máslem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40-60 min., do zezlátnutí.

Poznámka

Podáváme teplé či studené, při servírování možno doplnit zakysanou smetanou, jogurtem či šlehačkou.
Já jsem rozinky vynechala, syn je nemá rád.

Zdroj: Apetit 02/2008


Doplnění: po ochutnání doporučuji snížit množství cukru, je dost to sladké - ale záleží i na jablkách, já jsem neměla kyselá

autor Autor: isindy (Ivana)
Datum vložení Datum vložení: 09.11.2010 00:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz