TopRecepty.cz

Pečení holubi


Pečení holubi

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
30 g droždí
80 g cukru krupice
1 vejce
100 g másla
1/4 lžičky soli
citronová kůra
100 ml mléka
1 žloutek na potření

Postup

Ve 100ml vlahého mléka rozmícháme lžíci mouky, cukru, rozdrobené droždí a necháme vykynout kvásek.
Do mísy dáme mouku, přidáme kvásek, zbylý cukr a mléko, vejce, rozpuštěný tuk a citronovou kůru.
Zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme, mělo by být pružné a hladké.
Z vykynutého těsta odkrajujeme 50g kousky, vyválíme na délku cca 23cm a uděláme klasický uzel. Na jednom konci vytvoříme hlavičku a na druhém konci ocas. Zobáček je vykrojený z rozinky.
Holuby potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce, necháme chvíli kynout a pečeme cca 15 minut při 230 stupních.

Poznámka

Za tento recept chci poděkovat mé sestře Táničce, která je nejen skvělá kuchařka, cukrářka a pekařka, ale i skvělý člověk.

autor Autor: Jenda1 (Jan Slovák)
Datum vložení Datum vložení: 20.02.2011 23:50

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz