TopRecepty.cz

Skořicový vrták


Skořicový vrták

Suroviny

250 g hladké mouky
100 ml mléka
40 g moučkového cukru
35 g tuku
1 vanilkový cukr
2 vejce
20 g droždí
sůl

Postup

Takže nejdřív droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout.Mezitím do misky dáme všechny suroviny + rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek.Poté necháme asi půl hodiny vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé vrtáky o velikosti zhruba 10 cm. Hotové výrobky pak necháme ještě chvíli odležet.Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran jako koblížky. Usmažené vrtáky necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicovým cukrem.

Poznámka

Nejlépe chutnají na druhý den.

autor Autor: Ivisekiss (Iveta)
Datum vložení Datum vložení: 13.03.2011 21:57

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz