TopRecepty.cz

Jednoduchá roláda pro začátečníky


Jednoduchá roláda pro začátečníky

Suroviny

5 vajec
5 lžic kvalitního kakaa
5 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 šlehačka
1 sáček ztužovače šlehačky
ozdoby dle fantazie.

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C.Vyšleháme celá vejce až začnou pěnit, pak přidáváme po lžících cukr do zhoustnutí. Nakonec vmícháme po lžících kakao s vanilkovým cukrem.Na plech dáme pečicí papír, připravené těsto na něj vylijeme a srovnáme stěrkou, aby bylo rovnoměrně všude po celém plechu.Dáme těsto péct do vyhřáté trouby a hlídáme. Těsto je velmi rychle hotové tak za 7-10 minut (podle trouby). Přepečené těsto by se lámalo.Že je těsto upečené poznáme, že na dotek nelepí.Vyndáme z trouby a necháme chvilku zchladnou. Stáhneme z plechu i s papírem a otočíme těstem dolů, papír máme tím pádem navrchu. Když těsto vychladne úplně, pěkně papír postupně stáhneme (jde to dobře).Zatím si ušleháme šlehačku se ztužovačem a kdo chce sladkou, přidá hned před šleháním cukr.Na plát těsta natřeme 3/4 šlehačky a zatočíme.Konce mohou být nerovné, tak je zařízneme. 1/4 zbylé šlehačky natřeme na povrch rolády.Můžeme dozdobit, třeba nastrouhanou čokoládou, kokosem, barevnými kuličkami. Každý může improvizovat.

Poznámka

Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem.
Ti, co začínají - vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!

autor Autor: Bibinka (Janinka)
Datum vložení Datum vložení: 20.03.2011 15:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz