TopRecepty.cz

Jahodové řezy se smetanou a želatinou


Jahodové řezy se smetanou a želatinou

Suroviny

Těsto:
250 g cukru krystal
150 g hladké mouky
0,5 prášku do pečiva
5 vajec
5 lžic horké vody
Krém:
400 g zakysané smetany (2 kelímky)
200 g smetany ke šlehání (1 kelímek)
moučkový cukr (podle chuti)
Na zdobení:
jahody
2 sáčky dortového želé
Dále:
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh.Cukr, žloutky a horkou vodu ušleháme do pěny.Opatrně a po troškách přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nakonec opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.Těsto vylijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem.Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme do zrůžovění asi 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.Mezitím připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha, pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem podle chuti.Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.Nakonec moučník přelijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku.V lednici necháme ztuhnout do druhého dne.

Poznámka

Ovoce můžete dát, jaké kdo má rád, může být i mražené či kompotované. Já osobně mám nejradši čerstvé jahody. Vím, že tento druh moučníku už tady je, víc druhů, ale třeba přijde vhod někomu můj piškot, který neobsahuje ani trochu tuku, je nadýchaný, rychlý a vždy se povede.

autor Autor: martinka
Datum vložení Datum vložení: 12.06.2011 09:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz