TĚSTO:
140 g hladké mouky
100 g másla
50 g mletých lískových oříšků
50 g moučkového cukru
1 žloutek
1 - 2 lžíce vody
NÁPLŇ:
250 g mascarpone (může se nahradit kvalitním pomazánkovým máslem)
2 polévkové lžíce moučkového cukru
150 ml smetany ke šlehání
ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
200 g jahod
KARAMEL:
140 g měkkých karamel
5 lžic mléka
NA DOHOTOVENÍ:
150 g jahod
40 g opražených a nasekaných lískových oříšků
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které dáme asi na 15minut odležet do lednice. Pak těsto vyválíme a vyložíme jím formu o průměru 23cm. Na těsto dáme pečící papír, nasypeme suché fazole a dáme péct do trouby na 190°c.
Po 15 minutách papír s fazolemi sundáme a dopékáme dalších 5 - 10 minut dozlatova.
Karamely nakrájíme na menší kousky , dáme do kastrůlku s mlékem a za stálého míchání pomalu rozpouštíme.
Mascarpone našleháme s cukrem, opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem a jahody nakrájené na plátky.
Vychladlý korpus potřeme polovinou karamelu a krémem s jahodami. Na krém rozložíme 150g jahod nakrájených na plátky, pokapeme karamelem a posypeme oříšky.
Dáme vychladit do lednice.
Zdroj - časopis Apetit, mírně upraveno.
Autor: mysulka (Lenka) | |
Datum vložení: 24.06.2011 17:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz