TopRecepty.cz

Tříbarevná sametová roláda


Tříbarevná sametová roláda

Suroviny

Těsto:
6 vajec
6 lžic cukru krupice
1 lžička jedlé sody
3,5 lžíce kakaa
Krém:
200 ml mléka
2-3 lžíce polohrubé mouky
1 žloutek
250 g másla
1 vanilkový cukr
3 lžíce moučkového cukru
2,5 lžíce kakaa

Postup

Těsto:
Bílky vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme do pěny oddělené žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli rozehřátým tukem - máslem (vyplatí se potřít jak plech, tak povrch papíru - ten pak půjde z piškotu pěkně stáhnout). Plát pečeme v troubě vyhřáté na 175°C po dobu asi 15 - 20 minut. Ještě horký ho můžeme hned po upečení srolovat i s podkladovým papírem (na utěrku ho nepřeklápíme, protože je jemný a mohl by se potrhat).

Krém:
Z mléka a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši, do které vmícháme po odstavení a zchladnutí žloutek. Kaši pak zcela vychladíme. Zvlášť vyšleháme v misce změklé máslo s cukrem a kaši do pěny postupně zašleháme. Vzniklý krém rozdělíme na 2 poloviny - do jedné zašleháme vanilkový cukr, do druhé moučkový cukr smíchaný s práškovým kakaem.

Zchladlý upečený plát rozvineme, stáhneme z něj opatrně papír a natřeme na něj rovnoměrně veškerý světlý krém. Vrstvu rovně uhladíme a ještě opatrněji na ni rozetřeme krém kakaový (pozor, aby se nám vrstvy nepromíchaly). Plát potom srolujeme a roládu necháme důkladně vychladit. Je to výkon, ale stojí to za to ;) Dobrou chuť!

autor Autor: hankavi (Hanka)
Datum vložení Datum vložení: 28.06.2011 20:04

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz