Těsto:
4 vejce
200 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
1/2 prášku do pečiva
6 lžic horké vody
Krém:
1 pudink bez vaření Créme Olé
300 ml mléka
50 g másla
Ovocná vrstva:
višně nebo jiné ovoce
1 ovocný pudink
1 pol. lžíce cukru (dle kyselosti ovoce)
voda
džem
Žloutky vyšleháme s horkou vodou a cukrem do světlé pěny, lehce přimícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem do růžova, až se povrch piškotu nelepí.
Pudink na krém si připravíme dle návodu na zadní straně obalu, nakonec vmícháme změklé máslo a vyšleháme krém. Upečený a vychladlý plát piškotového těsta si překrojíme na 2 části, jednu pomažeme krémem a druhou přitiskneme na krém. Vrchní část pomažeme džemem.
Na ovocnou vrstvu si vypeckujeme višně a zachycujeme z nich šťávu. Doplníme jí vodou na 400 ml, trochu odebereme na rozmíchání pudinku, zavaříme klasický pudink a osladíme. Když už se pudink vaří, přisypeme ovoce a asi 1 - 2 minuty povaříme společně. Necháme trochu prochladnout, aby ovocná vrstva nesjížděla z povrchu moučníku. Pak lžící na namazaný džem klademe ovocnou vrstvu. Necháme prochladnout a rozležet. Krájíme nahřátým nožem na jednotlivé řezy.
Moučník na obrázku je dělaný z kompotovaných višní a jahodového pudinku, ale může se použít jakékoliv ovoce nebo mražená dřeň. Pro vylepšení chuti můžete v samém závěru vaření k ovoci přidat trochu griotky nebo rumu.
Místo krému můžete dát jen šlehačku nebo jakýkoliv jiný krém např. z receptů Hrk hrk. Krém tento moučník velmi zjemňuje.
Moučník není sladký a je velmi osvěžující.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 13.07.2011 18:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz