Těsto:
4 vejce
cca 300 g polohrubé mouky
200 g cukru (záleží spíše na vás, takhle je lehčí)
1 kypřící prášek
300 ml studeného mléka
Navrch:
250 g měkký tvaroh (vanička)
2 vanilkové pudinky
3 větší jablka
1/2 litru jablečného džusu (a nebo moštu)
Vajíčka si rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky. Do bílku přidáme pár kapek citronu a vyšleháme do sněhu.Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Poté přidáme 300 ml studeného mléka, vyšleháme a postupně přidáváme mouku, kterou jsme si smíchali s práškem do pečiva. Po důkladném vyšlehání přidáme sníh. Těsto vylejeme na vysypaný plech a pečeme zhruba 10 minut při 200°C dozlatova.
Upečené těsto necháme vystydnout a poté na něj naneseme rovnoměrně celou vaničku tvarohu. Poté smícháme v hrnci oba vanilkové pudinky s jablečným džusem (moštem) a vaříme až do husté hmoty, do které nakonec přidáme jablka, které si předem nastrouháme a celou směs natřeme na tvarohový základ na buchtě. A nakonec necháme buchtu v lednici pořádně vychladit a můžeme podávat :) Při podávání můžeme také doplnit trochou šlehačky a nebo zakysané smetany..
Co se týče jablek, nejlepší jsou taková ta červená žíhaná, která jsou poměrně dost sladká.. pokud máte kyselejší jablka ze zahrádky, doporučuji přisladit :)
Autor: Mischelli (Eva) | |
Datum vložení: 18.07.2011 14:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz