TopRecepty.cz

Osvěžující jablko-tvarohová buchta


Osvěžující jablko-tvarohová buchta

Suroviny

Těsto:
4 vejce
cca 300 g polohrubé mouky
200 g cukru (záleží spíše na vás, takhle je lehčí)
1 kypřící prášek
300 ml studeného mléka

Navrch:
250 g měkký tvaroh (vanička)
2 vanilkové pudinky
3 větší jablka
1/2 litru jablečného džusu (a nebo moštu)

Postup

Vajíčka si rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky. Do bílku přidáme pár kapek citronu a vyšleháme do sněhu.Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Poté přidáme 300 ml studeného mléka, vyšleháme a postupně přidáváme mouku, kterou jsme si smíchali s práškem do pečiva. Po důkladném vyšlehání přidáme sníh. Těsto vylejeme na vysypaný plech a pečeme zhruba 10 minut při 200°C dozlatova.

Upečené těsto necháme vystydnout a poté na něj naneseme rovnoměrně celou vaničku tvarohu. Poté smícháme v hrnci oba vanilkové pudinky s jablečným džusem (moštem) a vaříme až do husté hmoty, do které nakonec přidáme jablka, které si předem nastrouháme a celou směs natřeme na tvarohový základ na buchtě. A nakonec necháme buchtu v lednici pořádně vychladit a můžeme podávat :) Při podávání můžeme také doplnit trochou šlehačky a nebo zakysané smetany..

Poznámka

Co se týče jablek, nejlepší jsou taková ta červená žíhaná, která jsou poměrně dost sladká.. pokud máte kyselejší jablka ze zahrádky, doporučuji přisladit :)

autor Autor: Mischelli (Eva)
Datum vložení Datum vložení: 18.07.2011 14:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz