TopRecepty.cz

Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem


Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem

Suroviny

500 ml šlehačky
50 g cukru
1/2 vanilkového lusku (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
3 lžičky práškové želatiny (nebo 3 plátky plátkové želatiny)
45 ml vody (studené nebo 500 ml na plátkovou želatinu)

Karamelová omáčka:
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku šlehačky
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu

Čerstvé ovoce:
borůvky
maliny
ostružiny
jahody

Postup

Šlehačku s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt. (Nebo lusk, který vyškrábeme a spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30 minut odležet. Poté vyndáme lusk a smetanu znovu ohřejeme a odstavíme).Do hrníčku dáme studenou vodu a dáme do ní želatinu. Necháme 5-10 minut stát. Pokud máme plátkovou želatinu, necháme ji nabobtnat v půl litru studené vody 5-10 minut a želatinu následně vyndáme a dáme do smetany.Vodu s želatinou pak nalijeme do smetany a asi 2 minuty mícháme. Směs nalijeme do misek a dáme chladit, alespoň 4 hodiny.Omáčka: Hnědý cukr se smetanou ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavíme a přidáme extrakt, skořici a necháme vychladnout. Vychladlou omáčkou pak poléváme vychladlou panna cottu.

autor Autor: aadulka (Adéla G)
Datum vložení Datum vložení: 24.08.2011 14:18

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz