TopRecepty.cz

Italský citrónový koláč


Italský citrónový koláč

Suroviny

Těsto (na 2 formy):
600 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
300 g másla
300 g cukru moučky
2 žloutky
2 celá vejce
vanilková esence
citrónová kůra (nebo limetková)
Náplň:
800 ml plnotučného mléka
200 ml citrónové šťávy
1 vanilkový lusk
200 g žloutků
200 g cukru krupice
80 g hladké mouky
Zdrobení:
1 vejce
piniové oříšky (nebo mandle)

Postup

Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Druhou část těsta vyválíme v plát o velikosti formy.
Na náplň povaříme mléko s vanilkovým luskem a citrónovou šťávou. Do misky dáme žloutky, cukr, mouku, postupně přimícháme do vařícího mléka a společně povaříme. Hmota by měla mít takovou konzistenci, aby šla přecedit a neměla hrudky. Po té přecedíme a necháme vychladnout.
Hmotou naplníme předpečenou formu a překryjeme připraveným plátem, který potřeme vejcem a posypeme piniovými oříšky. Dáme dopéct 30 min do trouby při teplotě 180 stupňů.

Poznámka

Tento recept je z knihy Zdeňka Pohlreicha a i když je surovinama docela náročný, vyplatí se ochutnat. Citrónová náplň je něco neuvěřitelně vynikajícího. Měla jsem toho dvě formy a koláč byl okamžitě pryč. Zapomněla jsem vyfotit řez koláče, tak přidávám jednu fotku přímo z knihy.

autor Autor: Veroly
Datum vložení Datum vložení: 10.09.2011 08:19

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz