Těsto: Na hluboký plech 40cm na 33cm
6 vajec
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
mléko na zředění dle potřeby
Náplň:
2 kelímky kysané smetany
1 šlehačka
1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
práškový cukr dle chuti
410 g jahod (v konzervě)
Domácí želatina:
1 jahodový pudink
3 lžičky cukru krystal
(500 ml šťáva z konzervy jahod, doplněná do půl litru vodou)
Smícháme ingredience na těsto (žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní. Nakonec sníh z bílků) a upečeme do zrůžovění.
Piškot nejprve hodně vyskočí. Tak se nelekněte. Po vytažení a propíchání špejlí se vrátí na tu správnou výšku. Necháme prochladnout.
Piškot lehce potřeme jah. džemem.
Náplň: vyšleháme sáček ztužovače se 100 ml vlažné vody, přidáme 2 zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a scezené jahody z konzervy. Osladíme a znovu vyšleháme. Dáme zatuhnout do lednice.
Na konečnou želatinu svaříme šťávu, pudink a lehce osladíme.
Na moučník lijeme vlažné.
Autor: plotna (Jana Vojtová) | |
Datum vložení: 25.09.2011 12:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz