TopRecepty.cz

Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou


Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
120 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva

NÁPLŇ:
odkrojky z těsta
50 g sušených brusinek
50 g másla
1,5 lžíce kakaa
2-3 lžíce vaječného likéru
3 lžíce uvařené silné kávy

ŠLEHAČKA:
250 ml smetany ke šlehání
2 Ledové kaštany
50 g čokolády na vaření

brusinkový džem - může být i jiný, ale kyselejší
strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup

Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice.
Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme.
Na těsto ušleháme bílky, pak za stálého šlehání přisypáváme cukr, přidáme žloutky a ještě chvíli šleháme, nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 min.
Po vychladnutí odřízneme po šířce dva 10cm pásy. Zbytek těsta rozbrobíme do mísy, přidáme brusinky, povolené máslo, kakao, kávu, vaječný likér a vypracujeme vláčnou hmotu.
Oba pásy těsta potřeme džemem, na jeden naneseme brusinkovou hmotu a přiklopíme druhým - džemem dospod.
Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha a potřeme jí nejprve boky a zbytek naneseme navrch řezů. Ozdobíme strouhanou čokoládou a dáme do lednice, lepší jsou až druhý den, pěkně se rozleží.

autor Autor: mysulka (Lenka)
Datum vložení Datum vložení: 16.11.2011 16:32

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz