400 g jahod (borůvek rybízu apod
100 g cukru na prosypání ovoce
lžíce škrobu
200 g polohrubé
200 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
180 g krupicového cukru
1 vejce
250 ml podmáslí
125 ml oleje
Na drobenku:
250 g hrubé mouky
100 g másla
250 g krupicového cukru
Všechnu mouku prosejte s práškem do pečiva, v míse utřete cukr a vejce, vsypte mouku , vlijte podmáslí a olej, zpracujte těsto, které vlijete na papírem vyložený plech. Pokryjte jahodami (ovocem) a posypte drobenkou. Pečte v rozehřáté troubě cca 25 minut při 220 C. Koláč je nepřeslazený a plný chuti, těsto je díky podmáslí vláčné, o křupavost se postará drobenka a o vůni ovoce, zejména jahody.
Autor: kedlubna (Šárka) | |
Datum vložení: 12.08.2008 10:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz