240 g krystalového cukru
240 g hrubé mouky
6 žloutků
sníh ze 6 bílků
250-300 g sušeného ovoce
oříšků
čokolády
1 polévková lžíce vanilkového cukru
1 polévková lžíce prášku do pečiva
1 polévková lžíce citronové kůry strouhané
4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a maslo. Dobre vymiešame, pridáme ovocie premiešané s 2 pl hrubej múky (hrozienka a papáju namočíme predtým do rumu a scedíme) a opatrne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vlejeme do foriem na biskupský chlebík alebo srnčí chrbát, ktoré sme vymastili maslom a vysypali hrubou múkou. Pečieme 35-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť na mriežke, vyklopíme na podnos a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou, prípadne bielkovou polevou.
Mamin recept, piekla takýto biskupský chlebík najmä na sviatky.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 29.12.2011 16:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz