TopRecepty.cz

Štrúdl z bílého jogurtu


Štrúdl z bílého jogurtu

Suroviny

Na těsto:
400 g polohrubé mouky
250 g Hery nebo jiného tuku na pečení
1 vejce
1 prášek do pečiva
200 g bílého jogurtu
1 špetka soli
Další suroviny:
jablka
cukr
mletá skořice
hrozinky
půlky vlašských ořechů
strouhanka
rozšlehané vejce na potření

Postup

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme včas na 170 °C. Jablka oloupeme na větší kousky.Z mouky, ve které rozmícháme prášek do pečiva, změklého tuku, vejce, jogurtu a špetky soli vypracujeme vláčné těsto.Rozdělíme na dva stejné díly a každý rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát (cca 1/2 cm) do tvaru obdélníku.Prostředek plátů posypeme lehce strouhankou, poklademe jablky, poházíme lehce hrozinkami, zasypeme cukrem s troškou mleté skořice.Na povrch naskládáme vlašské ořechy.Přehnutím všech čtyř stran zabalíme, přendáme na plech, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy cca 25-30 minut, podle síly těsta.

Poznámka

Pokud do těsta zabalíme makovou či tvarohovou náplň, získáme chutnou makovou, příp. tvarohovou buchtu. Těsto lze použít i pro slanou úpravu - plnění masovou, špenátovou směsí. Ale jako štrúdl se osvědčilo nejlépe.

V poslední době dělám tento recept častěji a osvědčilo se mi udělat těsto dříve a nechat pár hodin nebo přes noc zabalené v lednici. Pak včas vyndat na pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo. Výsledek je znatelně lepší. :-)

autor Autor: taddy1
Datum vložení Datum vložení: 02.02.2012 02:04

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz