Těsto:
150 ml bílého jogurtu
70 g moučkového cukru
75 ml oleje
1 vejce
160 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
špetka soli
Náplň:
3 jablka (středně velká, oloupaná)
skořice
vanilkového cukr
máslo (Hera)
jablečná marmeláda (nebo jiná)
čokoláda na vaření
ztužený tuk
Do mísy nasypte mouku, prášek do pečiva, přidejte špetku soli, cukr, vejce, olej a jogurt. Pořádně promíchejte. Vlijte do vymazané a vysypané koláč. formy. Na povrch těsta poskládejte rovnoměrně plátky jablek tak, aby těsto bylo přikryté(ev.přidejte). Posypte vanilk.cukrem (podle kyselosti jablek-pozor: (použijete ještě marmeládu!) a skořicí. V hrnku rozehřejte velkou PL (polév. lžíce) másla, přidejte stejné množství marmelády a trochu vody. Vznikne řidší kašička. Tou pokropíte jablka. Dáte péct do trouby na 160 st. Když je okraj těsta žlutohnědý, je koláč hotov. Po zchladnutí rozpusťte čokoládu v tuku a hustě křížem krážem polijte. Koláč je vynikající, zejména z lednice.
Toto těsto je univerzální i pro ostatní druhy ovoce. Někdy můžete přidat do těsta kokos, rozinky máčené v rumu nebo jablka posypat před pečením sekanými ořechy. Fantazii se meze nekladou a pokaždé je koláč jiný.....a jablka jsou celoročně dostupná.
Autor: Janja | |
Datum vložení: 08.02.2012 14:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz