TopRecepty.cz

Tunel s bebe stříškou


Tunel s bebe stříškou

Suroviny

Těsto:
4 vejce
4 lžíce pískového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce velmi tmavého kakaa
2 lžíce vody
světlé BeBe sušenky
malinový pudink
čokoládový pudink
ztužovač za studena Dr. Oetker
šlehačka na ozdobu
ztužovač smetany

Postup

Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).
Připravíme si dle návodu želé ztužovač, půl dáme do malinového a půl do čokoládového pudinku. Trochu malinového pudinku nalijeme na dno tunelu a vložíme opatrně bebe sušenky, aby tvořili za sebou korýtko ve tvaru V. Po stranách kolem sušenek opatrně lžičkou vkládáme zbytek malinového pudinku, jde to docela dobře, pudink je tuhý a sušenky drží tvar V. Poté do bebe korýtka dáme čokoládový pudink (trocha nám zbyde, takže svačina je jistá) :-) a nakonec celý tunel přikryjeme zbytkem piškotového těsta, aby tvořil pokličku. Necháme řádně vychladit (alespoň 4 hodiny) a poté tunel vyklopíme na tác. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem smetany dle vlastní fantazie.

Poznámka

Jsem docela proslulá svými tunely, hlavně u návštěv mají velký úspěch a tak jsem si říkala, že zkusím nějakou změnu pro hezký efekt. A povedlo se. :-)

autor Autor: katyvypl
Datum vložení Datum vložení: 09.02.2012 21:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz