TopRecepty.cz

Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy


Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy

Suroviny

Podklad:
200 g máslových sušenek
40 g másla

Náplň:
2 vaničky neochucené Lučiny (dohromady 250 g)
3 vejce
120 g moučkového cukru
několik kapek citrónové šťávy

Poleva:
2 kelímky zakysané smetany
2 vanilkové cukry

Přeliv:
350 g borůvek (i mražených)
100 ml vody
cukr podle chuti
citrónová šťáva
lžička solamylu

Postup

Sušenky jemně rozdrtíme v robotu, nebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku na nudle nebo ploché strany paličky na maso. Sušenkové drobky smísíme s máslem - roztopeným na plotýnce, nebo jen povoleným při pokojové teplotě. Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem.Dáme na chvíli do ledničky zatuhnout.Dále ušleháme vejce s cukrem do bělavé pěny, přimícháme lučinu, několik kapek citrónové šťávy a špetku soli. Směs navrstvíme na sušenkový základ a vložíme do trouby, předehřáté na 190°C. Pečeme 25 minut a vyjmeme. Teplotu v troubě zvýšíme na 210°C.Mezitím smícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem a po vyjmutí koláče z trouby je rovnoměrně natřeme na povrch. Vrátíme do trouby na 5 minut.Necháme vychladnout a uložíme na několik hodin do ledničky - nejlépe přes noc.Borůvky vložíme do kastrůlku, zahřeme s troškou vody, přisypeme cukr a necháme probublat. V hrníčku si rozpustíme lžičku solamylu v malém množství vody, rozkvedláme a nalijeme k vroucím borůvkám. Povaříme do hustoty omáčky. Ztuhlý studený koláč krájíme na řezy a přeléváme horkými borůvkami.

Poznámka

Tento dezert dnes (a včera) vyráběla moje dcera, která se zřejmě inspirovala na nejrůznějších webových stránkách, a všechny překvapil lehkostí i vynikající chutí.

autor Autor: Eliza
Datum vložení Datum vložení: 10.03.2012 23:42

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz