TopRecepty.cz

Bezlepkové piškoty


Bezlepkové piškoty

Suroviny

2 vejce
75 g moučkového cukru
3 lžíce vlažné vody
75 g bezlepkové mouky (např. Jizerka nebo Procelia)
25 g škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
1 lžička prášku do pečiva

Postup

Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.Navážíme si mouku a škrob a promícháme s práškem do pečiva.Z bílků vyšleháme pevný sníh.Ke žloutkům přidáme vodu a cukr a vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme moučnou směs. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Plech vyložíme papírem na pečení a pomocí kávové lžičky na něj nandáváme malé hromádky těsta – piškotky. Mezi hromádkami necháváme trochu místa, piškotky se maličko roztečou, ale ne moc.Pečeme při 170 °C asi 10 minut (do zezlátnutí).Necháme asi 2 minutky vychladnout a pomocí tupého nože odlepíme z papíru a přendáme na tác nebo do krabičky. Z této dávky bylo cca 100 piškotků.

Poznámka

S těstem se překvapivě dobře pracuje, ač se zdá řídké, piškotky opravdu drží svůj tvar. Kvůli alergii na vejce jsem je nemohla ochutnat, ale podle sestry a zbytku rodiny chutnají jako obyčejné piškoty a (dmu se pýchou) jsou prý lepší než ty bezlepkové, co se dají koupit v obchodech :-).

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

autor Autor: petram
Datum vložení Datum vložení: 30.05.2012 06:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz