4 vejce (bílky a žloutky oddělte)
150 g moučkového cukru
120 g změklého másla na vymazání formy
150 g hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
100 g nasekané hořké čokolády
100 g rozinek
hrst nasekaných ořechů (dle chuti)
NA POLEVU:
100 g hořké čokolády
100 ml smetany ke šlehání
Troubu si předehřejte na 160 stupňů.
Změklé máslo utřete s cukrem do světlé pěny a zašlehejte žloutky. Přisypte oříšky, rozinky a čokoládu. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu.Za stálého míchání přidávejte do žloutkové směsi mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně připojte sníh.
Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. těsto nalijte do formy, dejte do trouby a pečte asi 45 minut.
Po upečení nechte vychladnout.
POLEVA:
Smetanu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Nalámanou čokoládu nasypeme do misky a zalijeme horkou smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit.
Chlebíček zalijeme připravenou polevou a necháme v klidu vystydnout.
Tento recept jsem objevila v knížce Ivety Fabešové-Slavnostní pečení s Ivetou.Dlouho jsem přípravu něčeho takového jako je biskupský chlebíček odkládala, jelikož mi připadl takový trochu obyčejný!Jenže po dlouhém odhodlávání jsem se nakonec rozhodla a upekla jej!Výsledek stál za to!Chlebíček byl výborným dezertem k odpolední kávě a hlavně byl během chvilky ze stolu pryč!
Autor: verunka.jaskova | |
Datum vložení: 03.06.2012 17:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz