TopRecepty.cz

Bomba jahodový závin


Bomba jahodový závin

Suroviny

listové těsto (na 2 kusy)
80 g dětských piškotů
80 g strouhanky
150 g krystalového cukru
2 vejce
1 lžíce másla
1 vanilkový cukr
čokoláda
jahody
šlehačka (nemusí být)

Postup

V misce si smícháme rozválené dětské piškoty, strouhanku, cukr, vanilkový cukr.Promícháme a přidáme 1 vajíčko a rozpuštěné máslo, dobře znova promícháme. Směs musí mít konzistenci jako drobenka.Z listového těsta si vyválíme 2 větší obdélníky, prostředek potřeme rozpuštěnou čokoládou, na ní rozdrobíme 1/4 směsi, na ní dáme překrájené jahody, na ně znova 1/4 rozdrobené směsi.Závin volně uzavřeme, z každé strany necháme trochu vůle a pečlivě uzavřeme konce, aby nám při pečení nevytékala směs.Dáme na plech na pečící papír. Záviny potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct, tak na 180°C 15 minut (čas i teplota jsou orientační).Po upečení necháme vychladnout a můžeme ozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Poznámka

Kdysi jsem něco podobného viděla na netu, ale tam se něco vařilo, nebyla tam čokoláda, bylo tam kompotové ovoce ap..., tak jsem si to pojala jinak, podle sebe. Móóóc dobrá záležitost, vážně, doporučuji vyzkoušet dokud ty jahody jsou, je to rychlé!

autor Autor: Bibinka (Janinka)
Datum vložení Datum vložení: 01.07.2012 13:42

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz