Sezonní ovoce:
rybíz
angrešt
Těsto:
3,5 hrnku mouky hladké
1 kostka droždí
6 lžic cukru
1 hrnek mléka
2 žloutky
3/4 hrnku oleje
Drobenka:
máslo
mouka
cukr
Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.Kynuté těsto připravíme z výše napsaných surovin. Droždí rozdrobíme v ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout. Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů.Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
Mamka ho pekla každý rok, když nevěděla, co s úrodou rybízu, já jsem rozšířila i angrešt. Koláč je vlhčí a pikantnější.
Autor: Ivusa (Ivana Lexová) | |
Datum vložení: 09.07.2012 19:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz