TopRecepty.cz

Tažený štrúdl


Tažený štrúdl

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
1 lžíce cukru moučka (20 g)
40 g rozehřátého másla
1 lžíce octa
100 ml teplé vody
Náplň:
strouhaná jablka
skořicový cukr
rozinky namočené v rumu
tuk na vymazání plechu

Postup

Mouku s cukrem prosejeme a přidáme rozehřáté máslo.Za postupného přilévání teplé vody s octem zpracujeme na vále nejprve nožem a potom rukama hladké, pružné a nelepivé těsto. Podle kvality mouky musíme upravit množství vody.Těsto necháme zakryté, aby neoschlo, necháme ho odpočinout asi půl hodiny v teple. Nejjednodušší je dát ho do hlubokého talíře nebo misky a postavit pod něj hrnec s horkou vodou. Kdyby těsto vystydlo, ztuhne v něm máslo a půjde hůře rozválet.Potom těsto rozdělíme na 3 díly a každý tence vyválíme (nebo vytáhneme) asi na 35x30 cm (podle velikosti plechu).Po celé ploše ho poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a zabalíme.Štrúdly přeneseme na plech, potřeme rozehřátým tukem nebo rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C do zlatavé barvy.

Poznámka

S těstem se velmi dobře pracuje.

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 18.10.2008 18:46

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz