TopRecepty.cz

Švédský koláč


Švédský koláč

Suroviny

200 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g moučkového cukru
3 žloutky
ovoce dle chuti
dortová želatina v prášku
citronová šťáva

Postup

Mouku s cukrem smícháme se žloutky a máslem pokojové teploty na hladké těsto.Necháme odpočinout asi 2 hodiny v lednici.Poté buď vyválíme do požadované velikosti nebo prsty vypracujeme do tvaru dortové formy(cca 23cm).Poklademe ovocem-nejlépe broskve, jahody, kiwi, kompot. ananas, mandarinky.Dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 20-25 minut.Necháme vychladnout a potíráme dortovým želé, které jsme připravili z 250 ml kompotové šťávy a trochy citronové šťávy.

Poznámka

Těsto je velmi křehké, proto porcujeme až po vychladnutí.V případě použití čerstvého ananasu a kiwi vynecháme želé, kvůli pektinu v ovoci by neztuhlo.Dortové želé doporučuji Dr.Oetker.

autor Autor: Lusinda79
Datum vložení Datum vložení: 18.10.2008 20:47

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz