TopRecepty.cz

Jablečná roláda - rychlá


Jablečná roláda - rychlá

Suroviny

4 vejce
8 lžic cukru krupice (rovných)
8 lžic hladké mouky (mírně navršených)
6 středně velkých jablek
hrst rozinek
rum na namočení
skořicový cukr

Postup

Jablka (nebo hrušky) rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme je přímo na plech vyložený pečicím papírem. Strouháme, až zůstane v ruce jen slupka.Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme rozinkami namočenými v rumu. Zalijeme piškotovým těstem (ušleháme celá vejce s cukrem, nakonec přidáme prosátou mouku).Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C (horkovzduch) asi 8 minut, až těsto na dotek nelepí.Upečené převrátíme na další plech, stáhneme pečicí papír a horkou roládu stočíme jablky dovnitř.Můžeme pocukrovat přes háčkovanou dečku nebo okraj záclony.

Poznámka

Toto je zjednodušený recept, který sem zadávala tejaja, je jen méně sladký a bez vážení. Původně jsem to chtěla napsat jen do komentářů k jejímu receptu, ale jen k dnešnímu dni jich má původní recept již víc než 60.
Chuť velmi vylepší rozinky namočené v rumu. Nejlepší je sáček rozinek nasypat do vyšší skleničky, zalít rumem, až jsou potopené, dobře uzavřít víčkem a máte je kdykoliv k dispozici. Nejlepší jsou Zlaté kalifornské rozinky, nejsou špinavé a jsou zcela bez pecek.

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 12.11.2008 23:49

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz