3 hrnky hladké mouky
1 hrnek mléka
2 žloutky
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce rozehřátého másla
1 kostka droždí
1 lžíce rumu
špetka soli
Do hrnku s vlahým mlékem rozdrobíme droždí, vmícháme lžíci cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, máslo, rum, zbylý cukr a nakonec kvásek. Vše řádně vypracujeme na hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
Těsto na pomoučněném vále vyválíme na silnější plát a pomocí formiček nebo skleničky vykrajujeme stejně velká kolečka, kterým vykrojíme ještě jedno malé kolečko uprostřed.
Poté koblížky smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji.
Po usmažení koblížky položíme například na papírové ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk.
Koblížky obalíme v cukru nebo v čokoládě.
Můžeme je plnit i libovolně zvolenou marmeládou.
![]() |
Autor: Kamili (Kamila Říhová) |
![]() |
Datum vložení: 02.02.2013 17:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz