TopRecepty.cz

Punčový řez od Iduun


Punčový řez od Iduun

Suroviny

Piškot:
10 vajec
200 g cukr krupice
200 g polohrubá mouka
potravinářská barva červená (nebo žlutá)
1 sklenice marmelády
Rozvar:
200 ml vody
300 cukr krupice
punčové aroma
trocha citronové šťávy
Poleva:
300 g cukru moučka
3 lžíce vařícího mléka
2 lžíce citronové šťávy

Postup

Piškoty budou dva, takže si suroviny rozdělíme na půl: 5 vajec, 100 g cukru a 100 g mouky. Vejce a cukr dáme do úzké a vysoké nádoby a umixujeme do bílé pěny (trvá to cca 10-15 minut). Pak lehce vmícháme mouku. Vylijeme na plech, kam jsme předtím dali pečicí papír a upečeme (180°C/cca 10 minut).Druhý plát piškotu uděláme stejně jako první, jen do těsta přidáme barvivo (práškové nebo gelové).První (bílý) plát rozkrojíme podélně, vzniknou nám dva pláty. Jeden namažeme marmeládou a dáme na něj červený plát, ten silně poléváme rozvarem, pak namažeme marmeládou a přiklopíme druhým bílým plátem. Zatížíme na cca 2-3 hodiny. Pak jej polejeme cukrovou polevu.Rozvar: vodu přivedeme k varu a necháme v ní rozpustit cukr, přidáme trošku citronové šťávy. Nakonec přidáme punčové aroma nebo tresť (klidně můžeme dát i trochu rumu, ale opatrně na něj).Poleva: Do vařícího mléka přidáme cukr moučku a citronovou šťávu. Metličkou mícháme, dokud poleva nezhoustne, musí být hladká a lesklá. Malou část polevy si odlejeme do mističky, přidáme do ní červené barvivo a smícháme.Bílou polevou polijeme celý moučník a červenou polevou vytvoříme v té bílé vzory, reliéfy, obrázky, kdo jak chce.

Poznámka

Doporučuji nakrájet na kousky ještě předtím než zaschne poleva. Po zaschnutí se poleva krájí hůř - pokud nemáte opravdu ostrý nůž tak drobně praská.

autor Autor: Iduun
Datum vložení Datum vložení: 05.02.2013 14:49

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz