TopRecepty.cz

Rychlá hrnková bublanina


Rychlá hrnková bublanina

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
kakao (dle uvážení)
ovoce (dle chuti)

Postup

Troubu předehřejeme na 170 °C.Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko, olej a špetku soli. Vše vyšleháme nejlépe šlehačem dohladka.Pak se rozhodneme, zda necháme těsto světlé, nebo ho obarvíme kakaem, nebo ho rozdělíme a budeme ho kombinovat. Např. tmavé těsto dolů a nahoru světlé.Na pekáč si dáme pečicí papír a směs na něj vylijeme.Poklademe omytým a osušeným ovocem (jahody, meruňky, broskve, třešně, půlky švestek apod., jak čerstvé, tak možno i kompotované).Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova při 170 °C asi 30 minut.Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

Poznámka

Recept dělám pro diabetika, používám proto dia cukr, nejraději SUCOFIN, který sladím 1:1 s normálním cukrem a není poznat, že se nejedná o normální cukr. Tuto buchtu dělám nejraději s kakaem, protože u nás je v oblibě vše kakaové a čokoládové.
Dnes jsem tu buchtu pekla, protože je rychlá, nekoukala a nasypala tam místo prdopeče - prášek do perníku!...vřele doporučuji!
Honem jsem to přerazila čokoládou na vaření, kterou jsem si rozpustila a posypala ananasem z konzervy.
Buchta vypadá děsně, posuďte sami! Ale nestihla ani vychladnout! Ve 4 lidech byla do hodinky fuč... kdyby aspoň ten ananas nezůstal tak blbě nahoře, já to jen pohodila, v domnění, že spadne dolů, ale nespadl! Jenže oni si to moc neprohlíželi...

autor Autor: Roxana (Zdena Dolská)
Datum vložení Datum vložení: 25.02.2013 00:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz