TopRecepty.cz

Sněhové koule s rybízovým přelivem


Sněhové koule s rybízovým přelivem

Suroviny

smetana ke šlehání
ztužovač
2 bílky
1 větší jablko
hřebíček
cukr
rybíz (mražený)
kokos strouhaný
lžíce rumu nebo Brandy

Postup

Okrájené jablko pokrájíme nebo postrouháme na drobno, lehce oslazené rozdusíme se lžící vody a hřebíčkem a propasírujeme přes sítko. Smetanu ke šlehání ušleháme se ztužovačem, když použijeme 40 proc., ztužovač není potřeba. Nad parou ušleháme bílky do pevného sněhu, při šlehání přidáme trochu cukru, ne moc a šleháme do zchladnutí.
Do sněhu zlehka vmícháme husté studené jablečné pyré a šlehačku, dáme vychladit. Pokud se vám po cca hodině zdá, že je řídké, může se lehce zahustit opraženým kokosem.
Mezitím rozdusíme černý rybíz, také propasírujeme a podle chuti - dost - osladíme hnědým cukrem. Můžeme samozřejmě použít i jiné ovoce - ostružiny, maliny.. Zchladlou omáčku, která začne lehce želírovat, rozředíme buď vodou nebo alkoholem podle chuti.
Ze sněhové hmoty lžičkou vykrajujeme kuličky, které na misce přelijeme ovocnou omáčkou. Možná by šlo místo ovocné omáčky i polít vaječným koňakem a postrouhat čokoládou.
Je to velmi lehounký dezert, pozor ale, nedoporučuji přesladit.

Poznámka

K tomuto experimentu mne dovedla pasáž v jedné z detektivek Dicka Francise, kde v dostihovém vlaku podávali nějaký takový podobný desert, ale bohužel předpis byl velmi vágní, pravda, o jídlo v té knížce nešlo :)))

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 02.04.2013 22:57

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz