TopRecepty.cz

Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou


Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
100 g mletého máku
225 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
150 g rozpuštěného másla
150 g bílého jogurtu (plnotučného)
3 vejce
700 g rebarbory
5 lžic krupicového cukru
2 lžíce vody

Drobenka:
25 g drcených sušenek (nejlépe amaretti)
150 g hrubé mouky
1 skořicový cukr
55 g třtinového cukru
100 g másla

Postup

Očištěnou rebarboru nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr a vodu a společně vaříme cca 3 minuty - jen dokud se cukr nerozpustí a rebarbora nepustí trochu šťávy, kterou slijeme. Necháme vychladnout.
Na drobenku smícháme všechny suroviny a promneme prsty, aby vznikaly hrudky.
Na těsto v míse smícháme mouku, cukr, mák, prášek do pečiva, přidáme cukr, citronovou kůru, máslo, jogurt a vejce. Vše důkladně prošleháme. Těsto rozetřeme na plech (nebo dortovou formu, tam bude ale těsto 5-7 cm vysoké), poklademe rebarborou a celý povrch posypeme drobenkou. Pečeme na 160 stupňů 40-45 minut.

Poznámka

Recept je z časopisu Apetit červen 2013, kde jsou místo rebarbory použity třešně.

autor Autor: katyvypl
Datum vložení Datum vložení: 19.05.2013 08:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz