TopRecepty.cz

Jahody pod sněhovou pusinkou


Jahody pod sněhovou pusinkou

Suroviny

500 g jahod
125 g másla
125 g hrubé mouky
4 lžíce třtinového cukru
4 vejce
130 g žervé nebo lučiny
2 sáčky vanilkového cukru

Postup

Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji ( já ) zapékacích misek. Trochu upěchujeme. Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to řídké, ale klííd... to se vstřebá... třeba :-))). Tuto řidlinu :-)) spravedlivě rozdělíme na těsto do misek. Mně to vyšlo do čtyřech větších a třech pidi. Na krém pohážeme jahody a vložíme do trouby, vyhřáté na 160 st ( dolní + spodní ohřev ) Pečeme cca 25 minut. Tváří se to jak amarouny, ale po vychladnutí to bude v cajku :-). Z bílků a 2. vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh, kterýžto po upečení jahodových misek lžící ofafrně navrstvíme, tzv. načepičkujeme nahoru. Můžeme zlehka sypnout třtinovým cukrem a prskneme to vše ( já ty misky dala na plech ) pod gril na 3 - 5 minut. Nic!!! Žádné cigárko, kafíčko... na mobil taky zapomeňte, a hlídejte jak pes. V tomto okamžiku bychom to mohli totiž snadno spálit, a to nechceme.
No, a je to. Dobrou chuť.

Poznámka

Zdroj: červnový F.O.O.D.

autor Autor: rebeka (Naďa)
Datum vložení Datum vložení: 26.06.2013 11:47

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz