TopRecepty.cz

Babiččiny mrkvánky


Babiččiny mrkvánky

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
100 g másla
1 lžíce sádla
100 g krystalového cukru
50 g droždí
2 vejce
20 celých nebo mletých fenyklů
mléko
sůl
Náplň:
500 g mrkve
150 g cukru
1 vanilkový cukr
20 celých nebo mletých fenyklů
100 g másla
1 bílek
150 g máku na posyp
100 g moučkového cukru
sezamová semínka na posyp

Postup

Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a fenykl. Těsto zpracujeme a necháme kynout.
Nastrouhanou mrkev promícháme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a fenyklem, vše podusíme na másle a necháme vychladnout.
Z těsta pak tvarujeme menší bochánky, naplníme je směsí a zabalíme podobně, jako buchty. Potřeme druhým bílkem co nám zbyl a posypeme mákem, sezamovými semínkami a pečeme dozlatova na 180°C.

Poznámka

Kdesi je pečou ve velikém množství na poutě a hody, jsou oblíbené.

Zdroj: mám napsaný od zákaznice z Polné

autor Autor: Bibinka (Janinka)
Datum vložení Datum vložení: 06.01.2009 18:09

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz