2 listová těsta
nastrouhané vlašské ořechy nebo rozmačkané piškoty či strouhanku
2 větší jablka
20 dkg jahod
práškový cukr
trochu máty -nemusí být
1 lžíce skořice nebo skořicový cukr
1 vanilkový cukr
voda na potření
hladká mouka na podsyp při válení těsta
Z listového těsta si vyválíme dva obdélníky, které podsypeme moukou, aby se nelepilo.Do misky si nakrájíme očištěná jablka na kousky, k nim dáme cukr, skořici a promícháme, do druhé misky dáme jahody, které rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme s vanilkovým cukrem a mátou.Na vyválené těsto klademe nastrouhané ořechy, na ně připravené jablka a po celé délce nandáme připravené jahody, zasypeme zase ořechy, zabalíme, jak jsme zvyklí a navrchu poplácáme vodou, nebo máslem, upečeme na 180 °C, tak 10-15 minut dokud štrůdl nemá světlou hnědou barvu. Hotový štrůdl pocukrujeme.
Recept není žádný vynález, děláme ho s čímkoliv, i na slano a toto je jedna z alternativ, jak si štrůdl ještě vylepšit-je tak krásně šťavnatý a má jednu vadu, je v cukuletu pryč!
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 15.07.2013 13:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz