400 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
šťáva z 1/2 citronu
kůra z 1/2 citronu
3 lžíce oleje
375 ml vody
Ovoce:
rybíz
meruňky
jahody
švestky
Na drobenku:
6 lžic pohankové mouky
4 lžíce třtinového cukru
2 pl Stelly ( rostlinného margarínu bez obsahu mléčných složek)
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na plech vyložený pečicím papírem, poklademe drobně pokrájeným ovocem a posypeme drobenkou, kterou připravíme z pohankové mouky, cukru a margarínu. Pečeme při 160 °C asi 30 minut, až začnou okraje koláče růžovět. Hotový koláč necháme krátce vychladnout a poté jej vyndáme z plechu, aby se odspodu nezapařil.
Do drobenky můžeme přidat 1 lžíci jemně sekaných mandlí.
Po třech letech na dietě jsem konečně sesbírala odvahu na koláč, který nebude jen samotné suché těsto. Bála jsem se, aby se pod těžkým ovocem nesrazil, ale jak je vidět z obrázku, dopadlo to dobře. Takže odteď pečení s ovocem zdar! :)
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 08.08.2013 08:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz