TopRecepty.cz

Svěží pudinkový koláč


Svěží pudinkový koláč

Suroviny

Těsto:
• 4 vejce
• 5 lžic cukru moučka
• 200 g hladké mouky
• 100 g polohrubé mouky
• kypřící prášek
• 100 ml oleje
• asi 250 ml vlažné vody

Krém:
• 0,8 l mléka
• 2 pudinkové prášky
• 3 lžíce cukru krupice
• 2 zakysané smetany (á 200 g)
• vanilkový cukr
• 1 lžíce cukru moučka
• skořicový cukr

Postup

Z 800 ml mléka, 2 pudinků a 3 lžic cukru si podle návodu připravíme pudink - bude hustší, protože použijeme méně mléka. Přikryjeme potravinovou fólií nebo sáčkem, aby se nevytvořil škraloup.

Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouky s práškem do pečiva. Směs doředíme vodou - těsto však musí zůstat spíše husté!

Ušleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Na těsto vylijeme mírně vychladlý pudink a dáme péct na 180°C asi 30-40 minut.

Připravíme si 2. krém: smícháme 2 zakysané smetany s vanil. cukrem a lžící cukru moučka. Natřeme ještě na teplý koláč. Posypeme skořicovým cukrem a po vychladnutí dáme do lednice.

Poznámka

Před pečením můžeme ještě na pudinkovou vrstvu dát ovoce - jablka, čerstvé lesní ovoce nebo kompotované... a pečeme i s ovocem. Zakysanou smetanu natřeme až po upečení.

autor Autor: Lucie95
Datum vložení Datum vložení: 03.11.2013 21:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz