TopRecepty.cz

Janiny věnečky


Janiny věnečky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g másla
500 ml vody
1 špetka soli
8 vajec

Krém:
250 g másla
1 l mléka
4 vanilkové pudinky
14 lžic cukru
rum dle chuti

Postup

Do hrnce dáme vodu, sůl a tuk. Směs přivedeme k varu. Odstavíme, vsypeme najednou všechnu mouku, důkladně do hladka rozmícháme, vrátíme na zdroj tepla a při mírné teplotě za stálého míchání propařujeme.Těsto vytvoří hladkou kouli, nelepí se na vařečku, ani na hrnec. Na dně se začne tvořit bílý povlak. V tomto okamžiku odtáhneme hrnec ze zdroje tepla.Necháme vychladnout, šlehačem přimícháme jedno po druhém vejce (další přidáme, až když je to předchozí důkladně zapracované). Výsledné těsto musí být hladké.Na plech s pečicím papírem tvoříme sáčkem se zdobící trubičkou malá kolečka. V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme do zlatova, nejdříve 10 minut prudce, pak snížíme teplotu na 170-180 °C a dopečeme znovu alespoň 10 minut. Prvních 10 minut nesmíme otevírat troubu, pečivo by kleslo.Hotové věnečky by měly být tvrdé a po rozkrojení uvnitř suché. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozřízneme, později by to šlo špatně a drobily by se.Po vychladnutí věnečky plníme krémem. Připravíme jej z uvařeného pudinku, který necháme vychladnout a pak jej vyšleháme s máslem. Nakonec přidáme rum.

autor Autor: JANA62
Datum vložení Datum vložení: 08.11.2013 12:12

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz