TopRecepty.cz

Stromeček


Stromeček

Suroviny

kynuté těsto (z 500 g hladké mouky viz Poznámka)
rozpuštěné máslo
holandské kakao
moučkový cukr

Postup

Řádně vypracované a vykynuté těsto (použila jsem těsto podle receptu od Yanullky, které považuju za bezkonkurenční a tímto Janince děkuju, odkaz na rp. je v poznámce) rozdělíme na tři díly, propracujeme a necháme chvilku odpočinout a dokynout.První díl těsta rozválíme na obdélník o vel cca 35x30 cm, (řídíme se velikostí plechu), položíme na plech s pečícím papírem, pomažeme pěknou vrstvou rozpuštěného másla, přes sítko poprášíme kakaem a moučkovým cukrem, přiklopíme druhou rozválenou třetinou těsta, opět pomažeme a poprášíme, přiklopíme třetí rozválenou částí těsta. Tu už necháme "nasucho".A teď jde do tuhého:
Příborovým nožem si naznačíme obrys stromečku (smrček, jedlička, modřín .... to je fuk, upečete to, co se podaří s kmenem uprostřed). Obkrojíme, použila jsem kolečkový kráječ na pizzu. Rozdělíme na jednotlivé větve, ty pak stáčíme do vrtulek. Špičky jednotlivých větviček lehce přimáčkneme k papíru aby se neodmotávaly. Snažila jsem se nafotit postup, snad pomůže.Na plechu necháme ještě nakynout, pak pomažeme rozpuštěným máslem a v troubě vyhřáté
na 180°C upečeme dozlatova. Teplotu přizpůsobíme vlastní troubě.Odkrojků se nebojte, upekla jsem je jako první a taky jako první zmizely.

Poznámka

Recept na kynuté těsto: http://www.toprecepty.cz/recept/9803-strudl-2-v-1/.

Postup je z tohoto FB profilu: http://https://www.facebook.com/pages/%D8%A2%D8%B4... a ke mně doputoval od Cathleen ... Ivi, díky. Neodolala jsem a vyzkoušela.
Vím, že už je po Vánocích :-)

Jsem si vědoma, že vlastně nejde o recept, ale snad se bude líbit a někomu i hodit :-).

autor Autor: senky (Jana Šenkyříková)
Datum vložení Datum vložení: 05.01.2014 12:08

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz