400 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody (nebo prášku do pečiva)
180 g moučkového cukr
1 a půl balíčku vanilkového cukru
1 měkký tvaroh v balíčku (250 g)
pár kapek mandlového aroma
160 g změklého másla
1/2 balíčku mandlového pudinku dr.Oetkera
2 vejce
špetka soli
80 g lískových oříšků nebo sekaných mandlí
80 g kandovaných višní a zlatých rozinek
citronová kůra z 1 citronu
+ 2-3 polévkové lžíce višňové marmelády
+ moučkový cukr na obalení
+ marcipán
Oba cukry smícháme s vejci. Vmícháme změklé máslo a mandlové nebo rumové aroma. Mouku smícháme s mandlovým pudingem, sodou a špetkou soli. Do mouky vpracujeme zlaté rozinky, pokrájené kandované víšně a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme měkký tvaroh. Prohněteme a vyválíme obdélníkový plát. Podél delší strany vyváleného obdélníku, vložíme kousky marcipánu. Přes marcipán přehneme kratší stranu obdélníku a pak delší stranu.
Štolu přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předhřáté troubě pozvolna na 170 stupňů po dobu cca 60-65 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vyjmutí, štolu potřeme višňovou marmeládou a posypeme hustě moučkovým cukrem. Nebo ji po vyjmutí potřene rozpuštěným máslem a posypeme cukrem..
Místo štoly můžeme udělat dva bochánky a péci i na Velikonoce.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 05.01.2014 16:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz