TopRecepty.cz

Ovocný koláč s pudinkovým rosolem


Ovocný koláč s pudinkovým rosolem

Suroviny

15 dkg cukru
20 dkg polohrubé mouky
8 dkg rozpuštěného másla
4 žloutky
sníh z bílků
marmeláda
kompotované ovoce
šťáva z ovoce
1 vanilkový pudink

Postup

Smícháme cukr,mouku,máslo a žloutky.Přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.Těsto nalijeme do koláčové formy, silikonovou není třeba vymazávat ostatní formy je třeba vymazat a vysypat moukou. Pečeme cca 15 minut na 200 stupňů.Necháme chvilku schladnout, pomažeme oblíbenou marmeládou a poklademe ovocem.( Já použila marmeládu jahodovou a meruňky a jahody). Šťávu z ovoce si slijeme a doplníme vodou aby jí bylo cca 1/2 l, oddělíme si asi 1,5 dcl a rozmícháme v ní pudink. Zbylou šťávu si dáme do kastrůlku a zahříváme.Když se šťáva začíná vařit, nalijeme do ní rozmíchaný pudink a vaříme cca 1 minutu za stálého míchání a necháme zhoustnout.( Je to v podstatě jako klasická příprava pudinku, jen místo mléka používáme ovocnou šťávu a nepřidáváme cukr). Vzniklý rosol nalijeme na ovoce na koláči a necháme vychladnout a ztuhnout. Při podávání můžeme zdobit šlehačkou.

Poznámka

S druhy ovoce a pudinku se dá expedimentovat a koláč může být pokaždé jiný. Já už vyzkoušela třeba mandlový pudink, nebo novinku Panna Cotta smetanová specialita.Jen je třeba sladit chutě :-)

autor Autor: Kruela
Datum vložení Datum vložení: 02.02.2014 00:32

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz