listové těsto
rebarbora
měkký tvaroh
lžíce vanilkového pudinku
cukr
skořice
případně trochu mléka
Drobenka:
50 g másla
50 g krupicového cukru
50 g polohrubé mouky nebo mletých vlašských ořechů, či mandlí
Řapíky listů oloupeme, nakrájíme na kousky a spaříme vařící vodou, necháme okapat a zchladnout. Tvaroh rozmícháme s pudinkem, můžeme vylepšit žloutkem a osladíme podle chuti.Listové těsto po částech rozvalujeme, potřeme ochuceným tvarohem, posypeme rebarborou, skořicí, zatočíme a nakrájíme asi 2 cm kolečka. Položíme řeznou plochou na plech, vyložený papírem na pečení, posypeme drobenkou a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C dočervena.
Rebarbora je botanicky zelenina, nicméně využívá se v kuchyni nejčastěji jako ovoce. Jediné mínus je vyšší obsah kyseliny šťavelové, takže by to s její konzumací neměli přehánět lidé s nemocnými ledvinami a dnou. Moje mamka používala starou metodu, jak kyseliny v rebarboře snížit: jednak je potřeba brát mladé výhonky a jednak se osvědčilo nakrájené oloupané řapíky spařit - prolít vroucí vodou.
Další recepty najdete zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 30.03.2014 08:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz