500 g pokrájené rebarbory
200 g polohrubé mouky
100 g třtinového cukru
1 skořicový cukr
100 g másla
1 dcl pomerančové šťávy nebo džusu
sůl
Rebarboru očistíme, oloupeme a pokrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky. Vhodíme do vařící vody a jakmile se voda začne znovu vařit, stáhneme z ohně a necháme 5 minut. Pokud je rebarbora starší, necháme vařit tak 2 minuty. Potom přecedíme a necháme vychladnout.
Pekáč tak 30x20 cm vyložíme pečícím papírem, na dno rozložíme rebarboru, zalejeme pomerančovou šťávou a zasypeme skořicovým cukrem. Nakonec navršíme drobenku, kterou jsme si umíchali z mouky, cukru, másla a špetky soli.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 185 °C asi 30 minut.
Podáváme pokud možno teplé se zmrzlinou a šlehačkou.
Oproti zdejším podobným receptům rebarboru nejdříve vařím, tím se odplaví většina kyselosti.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 18.05.2014 17:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz