TopRecepty.cz

Višňová zmrzlina II


Višňová zmrzlina II

Suroviny

150 g studeného cukrového sirupu
150 g vypeckovaných čerstvých višní
200 g bílého jogurtu
50 g neslazeného kondenzovaného mléka
pár kapek griotkového nebo punčového aroma (možno vynechat)

Postup

Cukrový sirup vyrobíme krátkým svařením stejného množství krupicového cukru a vody. Sirup necháme důkladně vychladit. Můžeme ho připravit více, např. ze 300 g cukru a 300 g vody, po částečném zchladnutí dáme do lednice a pak používáme podle potřeby i k jiným účelům, než jen na zmrzlinu. Sirup se nekazí a je vždy k dispozici.Všechny ingredience určené na zmrzlinu je dobré nechat dobře vychladit. Vše rozmixujeme v sekáčku potravin nebo tyčovým mixérem, můžeme procedit přes přes řidší cedník, vlijeme do zmrzlinového strojku a necháme cca 30 minut míchat.Promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Zmrzlina je připravená ve zmrzlinovači, kde je třeba nechat nádobu před použitím několik hodin v mrazničce, je to příslušenství k robotu Bosch. Pokud není po 30 minutách zmrzlina dost tuhá, tak ji vybereme do plastové nádoby s víkem a dáme na necelou hodinku do mrazničky.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 25.05.2014 08:49

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz