Na korpus:
4 vejce (ušleháme sníh z bílků)
100 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
120 g polohrubé mouky
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžičky prášku do pečiva
Na krém:
300 ml mléka
60 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
2 žloutky
1 vanilkový lusk
100 g másla
Na dohotovení:
300 g čerstvých jahod
1 sáček jahodové želé
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh.
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny.
Pak obě hmoty spojíme, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme olej. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem (vymazaný a vysypaný plech) a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Odstavíme, vmícháme žloutky spolu s dření z vanilkového lusku a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a vymícháme na hladký krém, který namažeme na upečený korpus.
Na natřený krém rozložíme čerstvé, omyté a osušené jahody.
Dortové želé si připravíme dle návodu na obalu a polijem jím jahody na moučníku.
Dáme do lednice ztuhnout.
Já jsem tento moučník připravila s tvarohem. Ušlehala jsem nejdříve šlehačku a přidala tvaroh s mlékem a žloutky a ušlehala jsem hladký krém.
Autor: ruzena (Růžena Musilová) | |
Datum vložení: 15.06.2014 22:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz