TopRecepty.cz

Šmakounův krtek


Šmakounův krtek

Suroviny

3 vejce
180 g třtinového cukru (very dark)
200 ml mléka (rostlinného)
100 ml oleje
100 g mouky polohrubé
120 g celozrnné žitné mouky
40 g kakaového prášku (bio)
1 kypřící prášek (bio)

3-4 banány

100 g hořké čokolády (Vivani)
200 g Šmakouna (meruňkového)
50 g bílého jogurtu
200 g smetany ke šlehání (rostlinné)
(smetanový ztužovač)

Postup

Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které pomalu zašleháme olej a mléko. Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy, přikryjeme alobalem nebo pečicím papírem a pečeme 25 minut na 160°C. Poté odkryjeme a dopečeme při 175°C (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).

V míse si vyšleháme rozdrobený Šmakoun s jogurtem a smetanou. Kdo má strach z výsledné konzistence, může použít ztužovač, avšak krém drží krásně i bez něj. Pokud máte raději svěžejší a nakyslejší chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou. Do krému nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.

Když je korpus studený, tak vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme (necháme pouze dno a okraje po stranách, které budou držet krém). Pokud vám korpus uprostřed vyběhl při pečení více než okraje, tak můžete nejdřív seříznout a teprve potom dlabat. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky a dáme prozatím stranou.

Na dno buchty dáme rozmačkané banány. Na ně rozetřeme krém a posypeme těstovou drobenkou. Dáme přes noc do lednice a můžete papat.

Poznámka

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Poslední dobou jsem často v obchodě narážela do kouzelné krabičky na Krtkův dort. Tak jsem utřela sliny a to by v tom byl čert, abych si doma neudělal lepší a zdravější.

autor Autor: MishkaCZ
Datum vložení Datum vložení: 11.09.2014 20:40

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz